top of page

Stalen binnendeuren met glas

Ambachtelijke stalen binnendeuren voor elk gebouw

Er zijn verschillende redenen waarom een stalen of smeedijzeren binnendeur een goede keuze is. Smeedijzeren deuren geven uw woning een exclusief en stijlvol karakter. Ze worden niet alleen in een klassieke of landelijke woning toegepast, maar ook in moderne woningen of industriële lofts versterken zij de architecturale uitstraling. Welke stijl u ook verkiest, smeedijzeren deuren met mooi afgewerkte glaspartijen zorgen voor een optimale lichtinval en creëren extra ruimtelijk gevoel.

Stalen binnendeuren met glas 

Volledige stalen deuren vindt u zelden binnen, stalen deuren met glas komen vaker voor in interieurs. Populaire keuzes zijn volledig helder glas, zwart gekleurd glas of volledig mat gezuurd glas. Deze glassoorten zijn allemaal zeer onderhoudsvriendelijk. Gezuurd glas is chemisch behandeld en creëert de nodige privacy, maar laat toch 80% van het licht door. Voor matte glassoorten is er keuze uit onderhoudsvriendelijk gezuurd glas, in normale uitvoering en een extra klare uitvoering (wit). Ook gekleurde glassoorten zijn beschikbaar in een gezuurd uitvoering, zowel grijs als dark grey kan toegepast worden in een matte optie. Met kinderen of huisdieren in huis adviseren we steeds om te kiezen voor helder, gekleurd of gezuurd glas.

Voordelen van smeedijzeren binnendeuren

  • Oerdegelijk: staal is één van de sterkste materialen waarvan een binnendeur gemaakt kan worden. Of u nu kiest voor een design stalen deur met glas: staal gaat een heel leven mee!

  • Verfijnde uitstraling: onze smeedijzeren deuren worden heel dun vormgegeven, waardoor ze vaak nog verfijnder uitkomen in uw interieur dan andere alternatieven.

  • Design naar keuze: onze deuren worden volledig op maat vervaardigd. U kiest dus helemaal zelf hoe uw deur er moet uitzien.

  • Traditionele kwaliteit: onze smeedijzeren deuren worden op ambachtelijke wijze vervaardigd, met massief ijzer. Alleen zo krijgt u een strakke, naadloze overgang tussen het smeedwerk en het glas.

  • Duurzaam: doordat staal eenvoudig te lassen is, kan het ook volledig gerecycleerd worden.

Smeedijzeren binnendeuren op maat

Soms kan u ook gewoon niet anders dan kiezen voor een smeedijzeren deur op maat, bijvoorbeeld als u een afwijkende maat nodig hebt. Welke voor u de beste keuze is, hangt af van uw interieurstijl, smaak en uw budget. Wij kunnen zowel normale draaideuren als grote pivoterende wanden maken. Het concept kan zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast worden. Om het u makkelijker te maken, geven wij u hieronder een overzicht van de verschillende types:

TAATSDEUREN

Taatsdeuren of pivotdeuren draaien om hun eigen verticale as. De draaipunten bevinden zich telkens aan de boven- en onderkant van de deur. U kunt de deur langs beide zijden openen. Hiervoor heeft u wel wat plaats nodig. Taatsdeuren hebben enkele voordelen. Zo zijn er geen zware stalen kozijnen nodig en valt de deur automatisch dicht door de goed afgestelde vloerpot. Taatsdeuren hebben geen kozijn, waardoor ze voor nog meer lichtinval zorgen. Deze deuren passen om die reden ook perfect bij een minimalistisch of modern interieur. Een taatsdeur opent licht en gemakkelijk, zowel naar binnen als naar buiten.

STALEN SCHUIFDEUREN

De schuifdeuren zijn ideaal om ruimtes van elkaar te scheiden en zorgen er juist voor dat u ruimte bespaart. Net zoals bij schuifdeuren in een ander materiaal, wordt er ook bij stalen schuifdeuren gebruik gemaakt van een railsysteem met wielen. Het mechanisme kan natuurlijk weggewerkt worden met een mooi uitzicht als resultaat.

STALEN DRAAIDEUREN OF SCHARNIERDEUREN

Stalen draaideuren of scharnierdeuren draaien net zoals de gangbare draaideuren in het kozijn. Daarbij kan u de keuze maken uit draaideuren waarvan de kader volledig kan ingepleisterd worden.

SMEEDIJZEREN DUBBELE DEUR

Als u veel ruimte hebt, dan kan u kiezen voor een smeedijzeren dubbele deur. Dit is een deur met zijdelingse scharnieren en een enkele draairichting. Een dubbele deur is een ideale keuze als u echt veel natuurlijk licht wilt binnentrekken in een ruimte. Bovendien geeft dit type deur uw interieur een luxueuze en ruimtelijke uitstraling.

Prijs van stalen binnendeuren op maat 

Stalen binnendeuren zijn ‘oerdegelijk’. u betaalt dan wel een hogere prijs, maar u krijgt er wel onder meer een lange levensduur voor in de plaats. Het is niet eenvoudig om een exacte prijs te plakken op een smeedijzeren deur. De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het type deur dat u kiest en de afmeting van de deur. Wij werken met centraal geplaatst glas dat aan beide kanten afgekit wordt met siliconen zodat het lijkt op de oude werkwijze van mastiek. De prijs van een smeedijzeren schuifdeur hangt af van het schuifsysteem dat u kiest. Over het algemeen zijn stalen taatsdeuren goedkoper dan stalen scharnierdeuren. Benieuwd naar een prijs op maat van uw project? Vraag hier vrijblijvend prijzen aan bij bedrijven gespecialiseerd in stalen deuren.

Wij werken in Antwerpen, Oost Vlaanderen, West Vlaanderen en Vlaams Brabant zoals in Gent, Deinze, Eeklo, Oudenaarde, Aalst, Sint Niklaas, Kortrijk, Roeselare, Waregem, Brugge, Ieper, etc.

Van uw pand een pareltje maken? Dat doet u met de smeedijzeren schrijnwerk van Van Der Meirsch. Uw specialist in metaalschrijnwerk.

Enkele realisaties

Enkele realisaties
bottom of page