top of page

Stalen ramen op maat voor een uniek huis of bijgebouw 

Stalen ramen geven uw woning of bijgebouw nog meer cachet door de exclusieve en tijdloze uitstraling. Met onze fijne profielen kan u bovendien ten volle van maximale natuurlijke lichtinval genieten. Door de grote mechanische sterkte van de stalen profielen kunnen ze slank uitgevoerd worden in allerlei bijzondere vormen. De dunne raamprofielen zijn ook bijzonder dankbaar om grote raamvlaktes in te delen in kleinere vlakken. Zo ontstaat er een geborgen gevoel in de woning of bijgebouw en krijgt uw architectuur een unieke uitstraling.

Stalen ramen op maat: klassevolle oplossing met maximale lichtinval 

Met onze stalen ramen kan u maximale lichtinval met akoestische en/of thermische isolatie in uw woning of bijgebouw combineren. Wilt u meer privacy creëren? De mogelijke toepassingen en praktische voordelen zijn eindeloos. Dat geldt ook voor de afwerking van de ramen. Het type beglazing, de glaskleur en het aantal onderverdelingen bij grotere glaspartijen om maar enkele van de vele keuzeopties te noemen. Stalen ramen kunnen in ons atelier voorzien worden van zo goed als elke RAL kleur.


Alle soorten ramen zijn mogelijk. Van standaard draairamen tot rustiek uitziende steekramen. Die steekramen kan u opheffen en weer neerlaten met klassiek ogende grendels om het plaatje helemaal af te maken. Hoeveel onderverdelingen uw nieuwe ramen krijgen? Dat hangt af van uw persoonlijke stijlvoorkeuren. Geen verzoek of technische uitdaging is te gek voor onze ingenieurs, lassers en plaatsers. 

Ramen en deuren in staal of smeedwerk
Ramen en deuren in staal of smeedwerk
fe7a883749.jpg
Ramen en deuren in staal of smeedwerk
Ramen en deuren in staal of smeedwerk

Stalen ramen buiten isoleren

Tevens kunnen stalen ramen buiten thermisch geïsoleerd worden. Bij stalen buitenramen met thermische onderbreking bestaan de profielen doorgaans uit twee stalen delen die onderling gescheiden worden door een kunststof isolator. Dit verhoogt de isolatiewaarde ten opzichte van standaard raamprofielen. Een voordeel met staal is dat de akoestische isolatie er goed is. Het is dus een ideale kandidaat voor de inwoners van een rumoerige stad.


Wenst u stalen buitenramen en deuren met isolerend glas? Geen probleem! Wij werken met een zo fijn mogelijk kader van 40 of 50mm breed. De verdeling op het glas blijft zijn elegantie behouden, de glaslatten zijn slechts 20mm breed. De vorm die U wenst aan te brengen op het glas kan volledig naar wens.

Bovendien hebben wij onze eigen profielen ontwikkeld die slechts 12 mm breed zijn in aanzicht en daardoor perfect aansluiten bij de metalen ramen van vroeger. Zowel qua look als feel. Met een toch zo goed mogelijke thermische prestatie.

Onderhoud en reiniging van stalen ramen

Zowel onze buiten- als binnen ramen en deuren worden altijd gemetalliseerd en gepoederlakt om de perfecte kwaliteit te garanderen. Uw buitenschrijnwerk blijft er zo jarenlang mooi uitzien en bestand tegen roest met minimaal onderhoud.


Stalen ramen die zijn afgewerkt met een laklaag kunnen na verloop van tijd echter wat van hun glans verliezen. Afhankelijk van de omstandigheden kunt u eens in de twee jaar de profielen voorzien van een waslaagje. 


Wil u vaker de profielen reinigen? Gebruik dan een neutraal schoonmaakmiddel, groene zeep of autoshampoo (waarin wax is verwerkt). Middelen die u absoluut moet vermijden zijn: chemische schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen en schurende materialen zoals schuursponsjes en staalwol.

Uw atelier voor stalen ramen op maat

Kunstsmederij Van Der Meirsch werkt in het eigen atelier volgens ambachtelijke technieken. Dat biedt u de kans om van ontwerp tot afwerking te volgen of het smeedwerk overeenkomt met uw plan of ontwerp. Zo creëert u samen met ons schitterend sierschrijnwerk voor uw pand, woning, veranda, wintertuin, poolhouse enzovoort. Onze vakkundige medewerkers staan altijd voor u klaar om professioneel advies te geven over de verschillende mogelijkheden.

Wij werken in Antwerpen, Oost Vlaanderen, West Vlaanderen en Vlaams Brabant zoals in Gent, Deinze, Eeklo, Oudenaarde, Aalst, Sint Niklaas, Kortrijk, Roeselare, Waregem, Brugge, Ieper, etc.

Enkele realisaties

Enkele realisaties
bottom of page