top of page

Smeedijzeren trapleuningen op maat

Smeedijzeren trapleuningen: van klassiek tot modern

Een mooie, stijlvolle smeedijzeren trapleuning maakt uw trap tot een echt juweeltje. Of u nu kiest voor een sobere, afgelijnde uitvoering of voor meer details en krullen… Een strakke stalen trapleuning is weer mooi door zijn eenvoud. 

Er wordt gebruik gemaakt van platte, stalen elementen, waardoor er een mooi lijnenspel ontstaat en een uiterst slank profiel. Er kan gekozen worden voor een pure look van warmgewalst staal, of voor de strakkere look, door deze te poederlakken in een RAL-kleur naar keuze.

Trappen en trapleuningen in smeedijzer
smeedijzern binnentrap

Smeedijzeren trapleuningen op maat

Al onze trapleuningen worden ambachtelijk vervaardigd in ons eigen atelier. Hierdoor zijn er talloze variaties mogelijk en kan deze aangepast worden aan persoonlijke wensen. 

Gaat u voor een 'echte' smeedijzeren leuning, met authentiek smeedwerk, dan is een ambachtelijke afwerking met stuik of krul het overwegen waard. U kunt kiezen uit een 'combinatie' van diverse afwerkingen. 

Het aantal staven is een persoonlijke keuze. Hierbij is niet alleen het esthetisch aspect belangrijk, maar speelt ook de veiligheid een rol. Stalen trapspijlen in combinatie met houten traptreden geven een bijzonder knap resultaat. De stalen spijlen maken het geheel luchtig en rustiek.

Als u kiest voor een gelakte trapleuning, dan kan u zelf de kleur van de lak kiezen: een contrasterende kleur, een opvallende kleur, of een RAL-kleur die bij de rest van uw woning past.

Smeedijzeren trapleuningen voor binnen en buiten

Onze ijzeren trapleuningen worden altijd geleverd inclusief hoogwaardige poedercoating. Zo blijven de trapleuningen zowel binnen als buiten in uitstekende staat. Ook smeedijzeren leuningen met 'staalkleur' wordt voorzien van een transparante coating. Dit zorgt ervoor dat de bijzondere look van onbewerkt / zwart WGW staal gecombineerd wordt met het gebruiksgemak van een hoogwaardige coating.

Smeedijzeren trapleuningen kopen

Wilt u graag een stijlvolle entree? Of een unieke trap die past bij uw landelijke woning? De smeden van Kunstsmederij Van Der Meirsch uit Nazareth, al jaren ervaren in smeedwerk, ontwerpen de smeedijzeren trapleuningen speciaal voor uw woning. Bent u de benieuwd naar de prijs van een trapleuning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Trappen en trapleuningen in smeedijzer

Enkele realisaties

Enkele realisaties
bottom of page