top of page
7d16977880.jpg

Stijlvol en zorgeloos buitenverblijven in een orangerie op maat

Een orangerie op maat staat voor klasse

Een ontbijt in de vroege ochtendzon of een sfeervolle avond bij een knisperend avondvuur? Geniet het hele jaar van uw tuin met een sfeervolle stalen orangerie op maat. Door het ontbreken van de koude wind en eventueel aangevuld met een kachel, creëert u gemakkelijk een aangenaam klimaat, waar het in alle seizoenen heerlijk toeven is.


Het woord “orangerie” stamt af van het Franse woord voor sinaasappel (Orange), als voorbeeld voor de bomen die uit verre landen naar België werden gehaald. Omdat deze exotische bomen niet bestand waren tegen de Belgische winters, werden er speciale bouwwerken van glas gebouwd. Zo kon men het hele jaar genieten van deze exoten. Een orangerie wordt ook wel tuinkas, tuinkamer of tuinserre genoemd.  
 

Tegenwoordig kopen mensen vooral orangerieën om in donkere en koude dagen toch lekker buiten te kunnen zitten. Naast een heldere, bijkomende ruimte in huis, biedt een stalen orangerie of tuinkamer tal van andere voordelen:

  • Weinig tot geen onderhoud

  • Tijdloos ontwerp

  • Duurzame profielen

  • Klassieke uitstraling

  • Een veilig ‘wow’ gevoel is de uitdaging

Een stalen orangerie op maat 

Door te werken met fijne stalen profielen geeft Van Der Meirsch orangeriëen een verfijnde maar karaktervolle uitstraling: sfeervol en rijk aan zonlicht. Terwijl verandabouwers eerder beperkt zijn tot het creëren van standaard constructies met lijvige aluminium of kunststoffen profielen, kunnen wij erg specifieke vormen ontwerpen en lassen. Het is een echt staaltje maatwerk dat perfect opgaat in de volledige woonomgeving en zelfs een eye-catcher wordt. Samen met u zoeken we naar de orangerie op maat die past bij uw wensen en budget. We bekijken de verschillende mogelijkheden en gaan aan de slag in ons atelier om uw klassieke tuinserre in staal op maat te realiseren. Door onze jarenlange ervaring en bekwame vakmensen kunnen wij uw tuinkamer volledig naar uw wensen aanpassen. Uiteraard worden ook onze op maat gemaakte tuinkassen geleverd met 10 jaar garantie.

Uw orangerie specialist in regio Antwerpen, Oost & West Vlaanderen

Interesse in het kopen van een orangerie? Laat u zich dan goed adviseren. Onze orangerieën zijn verkrijgbaar met veiligheidsglas, hierdoor is uw tuinkas bestand tegen storm, hagel, sneeuwval,.. en veiliger voor kinderen. Ook de funderingsprofielen zijn robuust en zorgen voor extra stevigheid.


Draag er zorg voor dat uw tuinkamer niet in een schaduwzone gelegen is. In de regel zou een ideaal geplaatste tuinserre zelfs in de winter minstens 6 à 7 uren licht moeten krijgen. Een orangerie neemt tevens veel zicht weg in de tuin, dus ook in dat opzicht moet even rekening gehouden worden met de locatie. 
 

Tevens is het verstandig en geldbesparend om uw orangerie goed te ventileren.  De lucht in uw tuinserre is droger en zodoende hoeft u minder te stoken om de temperatuur behaaglijk te krijgen. 
 

Onze persoonlijke en klantgerichte aanpak biedt u daarnaast de nodige kwaliteitsgaranties, zo geniet u jarenlang en zonder zorgen van uw stalen veranda. Kwaliteit is kwaliteit in het materiaal maar kwaliteit is ook esthetiek. Onze kassen zijn prachtig om te zien en werkelijk een verrijking van uw tuin. 

Wij werken in Antwerpen, Oost Vlaanderen, West Vlaanderen en Vlaams Brabant zoals in Gent, Deinze, Eeklo, Oudenaarde, Aalst, Sint Niklaas, Kortrijk, Roeselare, Waregem, Brugge, Ieper, etc.


Bent u ook geïnteresseerd in kwaliteit? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Voorbeelden van orangeriën

Enkele realisaties
bottom of page